De rode draad in mijn carrière is menselijk gedrag observeren en daarmee werken. Een goede vriendin van me noemt dat “tussen de regels door kijken

Relatiegericht

Mijn visie is: samen ruimte te creëren om te floreren. De grote lijn in het geheel is dat het gaat over de relaties die mensen onderling aangaan, hoe de dynamiek is, hoeveel ruimte je geeft en ervaart en hoe je dat structureel kunt vormgeven. Op basis van jouw waarden en jouw behoeften.


De rode draad in mijn carrière is menselijk gedrag observeren en daarmee werken. Een goede vriendin van me noemt dat “tussen de regels door kijken


Begin jaren 80 ben ik opgeleid als journalist, op de School voor Journalistiek in Utrecht. Ik was jong en naïef en dit heeft me behoorlijk gevormd. Ik deed veel fotografie, dus dit was al kijken naar mensen (en daar iets van vinden). Wel vond ik toen ook al dat het veel vanaf de zijlijn was, als commentator. Ik had behoefte er iets structureels mee te doen.


Begin jaren 90 ging ik naar de Filmacademie in Amsterdam, als documentairemaker. Ook dit was letterlijk veel waarnemen en daar iets mee doen. In die tijd had ik mijn eigen bedrijf waarin ik veel opdrachtfilms maakte. Daarnaast werkte ik als freelance cameraman.


Weer 10 jaar later volgde ik zelf een training persoonlijke ontwikkeling en ik vond het fantastisch. Na mijn eigen coach- en trainersopleidingen ben ik sinds 2003 fulltime (freelance) coach en trainer. Daarin blijf ik me verder ontwikkelen, natuurlijk door het te doen, maar ook door vervolgopleidingen. Daarin merk ik dat mijn pad zich ontwikkelt van zeer pragmatisch en oplossingsgericht naar ook meditatief. Intussen ben ik ook mindfulness trainer en zie ik daar mensen prachtige resultaten mee bereiken.


Daarnaast ben ik maatschappelijk betrokken en zet ik mij als bestuurslid van verschillende lokale 'clubs' in, om ook daar de verbinding tussen mensen te versterken.


zeezeilen teambuilding Erik Bannenberg

Hobbies zeggen natuurlijk ook iets over mij: ik hou van (zee-) zeilen, motorrijden en sinds kort speel ik ook een beetje basgitaar.


Mijn meest ideale teambuilding uitstapje is dus zeilen. De onderlinge verhoudingen worden meteen duidelijk, net als de situaties waarin de communicatie wel en niet werkt. Daarnaast vinden de meeste teams dit een bijzondere en leerrijke ervaring.


Zeilen is overigens een mooie metafoor voor het leven: je hebt geen invloed op het weer, de wind en de golven, maar JIJ bepaalt wat je er mee doet en welke kant je op stuurt.